Zákon o obaloch zákon s komentárom - Gašparíková, Božena
Úplné znenie zákona č. 529/2002 Z.z. o obaloch a o zmene a doplnení niektorých zákonov s komentárom. Tento zákon upravuje požiadavky na zloženie, vlastnosti a označovanie obalov, práva a povinnosti právnických osôb a fyzických osôb pri používaní obalov a pri zbere a zhodnocovaní odpadov z obalov, pôsobnosť orgánov štátnej správy pre obaly a odpady z obalov a zodpovednosť za porušovanie povinností v oblasti obalov. Tento zákon nadobúda účinnosť 1. januára 2003.