Po prvom desaťročí samostatného hospodárenia - Morvay, Karol, 1973-
Pohľad na hospodársky vývoj za desať rokov samostatného štátu SR. Od národných špecifík k štandardnej hospodárskej politike. Makroekonomický vývoj - kumulatívny reálny rast HDP, výška HDP na obyvateľa v USD, súhrnný ukazovateľ za roky 1993-2001. Základné parametre makroekonomického vývoja SR v porovnaní s V4. Tri dimenzie transformácie hospodárstva SR.