Dizajn sa oddelil od iných priemyselných práv - Pistovič, Juraj
Od októbra 2002 majú dizajny vlastný zákon - zákon č. 444/2002 Z.z. o dizajnoch. Ide o zosúladenie slovenskej legislatívy s právom EÚ. Rovnaké práva, rovnaké podmienky v členských štátoch EÚ. Charakteristika dizajnu. Nové úpravy v zákone.