Od 1. januára nadobúda účinnosť zákon o dobrovoľných dražbách - Roháč, Ján
Od 1. januára 2003 nadobúda účinnosť zákon č. 572/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách. Tento zákon upravuje dobrovoľné dražby a vznik, trvanie a zánik niektorých právnych vzťahov s tým súvisiacich. Čo môže byť predmetom dražby. Účastníci dražby - dražobník, navrhovateľ dražby, licitátor. Archivačná povinnosť dražobníka. Notársky centrálny register dražieb.