Problematika kapitálovej primeranosti a obchodníci s cennými papiermi - Chovancová, Božena
Zákon o cenných papieroch a investičných službách (č. 566/2001 Z.z.) priniesol podstatné zmeny v postavení a mechanizme fungovania obchodníka s cennými papiermi. Snaha o vyššiu transparentnosť tohto subjektu, ale aj o zosúladenie jeho činnosti s legislatívou a smernicou EÚ v oblasti kapitálového trhu. Kapitál a kapitálová primeranosť.