Právna úprava diskriminácie v pracovnoprávnych vzťahoch - Rybárová, Mária
Podľa čl. 12 ods. 2 Ústavy zaručujú sa základné práva a slobody na území SR všetkým, bez ohľadu na pohlavie, rasu, farbu pleti, jazyk, vieru a náboženstvo, politické či iné zmýšľanie. Právna úprava diskriminácie v pracovnoprávnych vzťahoch napr. v par. 13 zákona č. 311/2001 Z.z. Zákonníka práce v znení neskorších predpsiov.