Riešením sú spoločné obecné úrady - Tichý, Dušan
Slovensko má hustú sídelnú štruktúru s prevahou malých obcí. Znemožňuje to efektívne poskytovanie služieb, a tým naplnenie princípu subsidiarity v zmysle Európskej charty miestnej samosprávy. Príčiny rozdrobenosti. Možné prístupy na riešenie problematiky malých obcí.