Nový zákon o dizajnoch - Bachratý, Ján
Zákon č. 444/2002 Z.z. o dizajnoch nadobudol účinnosť 1.10.2002. Cieľom zákona bolo implementovať do právneho poriadku SR smernicu Európskeho parlamentu a Rady č. 98/71/ES z roku 1998 o právnej ochrane dizajnov. Zákon stanovuje dve základné podmienky ochrany dizajnu: novosť a osobitý charakter.