Zlato, zlato, zlato... - Hrdá, Alena
Výskyt zlata v prírode. Využitie v lekárstve a stomatológii. Jednotky hmotnosti a rýdzosti zlata. Označovanie rýdzosti. Prvé zlaté mince. Zlaté mince v Čechách. Mincovné právo českých panovníkov.