Kvalitný, nie klasický marketing - Môciková, Renata
Názory Philipa Kotlera prezentované na seminári "Iniciatívy marketingu v novej ekonomike", konanom v Bratislave, 8.10.2002. Pozicioning a možnosť získať trh. Snažiť sa byť jednotkou, ale nie vo všetkom. Potreba pracovať s emóciami - emocionálny a zážitkový pozicioning. Potreba budovania značky a prostriedky na rozširovanie značky, slogany. Riadenie vzťahov so zákazníkom /CRM/, analýza ich profitability, profitability segmentu, distribučných kanálov ... . Budovanie dlhodobej hodnoty zákazníka. Pokles účinnosti reklamy, upevnenie pozície public relations, sales promotion, telemarketingu a marketingu zážitkov v marketingovom mixe. Postrehy z vystúpenia P. Kotlera.