Záložné právo po prijatí nového Zákonníka práce a novely Občianskeho zákonníka - Barancová, Helena
Zabezpečenie záväzkového právneho vzťahu. Tri druhy zmluvného zabezpečenia záväzkov po novele Zákonníka práce. Výkon záložného práva a Občiansky zákonník. Záložná zmluva. Subjekty záložného práva. Existencia platnej pohľadávky. Právny titul a záložná zmluva. Podstatné náležitosti záložnej zmluvy podľa Občianskeho zákonníka. Práva a povinnosti účastníkov pri výkone záložného práva.