Dizajny namiesto priemyselných vzorov - Litváková, Edita
Dňa 1. októbra 2002 nadobudol účinnosť zákon č. 444/2002 Z.z., ktorý upravuje právne vzťahy vznikajúce v súvislosti s vytvorením, právnou ochranou a uplatnením dizajnu a 1. decembra nadobudla účinnosť vyhláška Úradu priemyselného vlastníctva Slovenskej republiky č. 629/2002 Z.z., ktorou sa vykonáva zákon o dizajnoch. Pôvodná právna úprava priemyselných vzorov, patentov a zlepšovacích návrhov. Pojem dizajn. Podmienky ochramy dizajnu. Využívanie dizajnu.