Evropská centrální banka, měnová politika a euro - Štecher, Vojtech
Vznik a organizačné začlenenie Európskej centrálnej banky. Európsky systém centrálnych bánk (ESCB). Základné ciele a nezávislosť Európskej centrálnej banky. Orgány ECB. Ciele a úlohy ECB. Menová politika ECB. Nástroje menovej politiky ECB. Menová politika a euro. Euro a vývoj cenovej hladiny v EMÚ.