Len mierne zvyšovanie - Môciková, Renata
Prieskum úrovne priemerných zárobkov. Vývoj miezd v rokoch 1997-2002 vo vybraných pozíciách v oblasti marketingu a predaja. Porovnanie mzdy u marketingového riaditeľa a asistenta v SR a ČR. Zmeny v platovom ohodnotení zamestnancov v oblasti starostlivosti o zákazníka. Základné a celkové platy. Pri plánovaní platových úrovní a stanovovaní politiky odmeňovania sa využívajú výstupy platových prieskumov, organizovaných externými poradenskými spoločnosťami a profesionálnymi asociáciami.