Inside to the problematic of environmental accounting as a part of business accounting - Vomáčková, Helena
Jedným z parametrov konkurencieschopnosti podniku je schopnosť manažmentu vykazovať a vyhodnocovať tzv. environmentálne náklady podniku a riadenie týchto nákladov. Environmentálne orientovaný podnikový informačný systém pomáha tieto náklady identifikovať. Vymedzenie vlastných environmentálnych nákladov a ich adekvátne rozvrhnutie na príslušné výrobné útvary a na konečný produkt.