Prostorová analýza trhu obslužných center - Jánošíková, Ľudmila
Podstata priestorovej analýzy - skúmanie priestorových vzťahov medzi miestami ponuky a dopytu. Priestorová analýza ponuky služieb. Konkrétny príklad služieb - bankomaty na území mesta Žiliny. Analýza uskutočnená v prostredí geografického informačného systému IDRISI.