Vývoj a přístup státu k regulaci pojišťovnictví - Ducháčková, Eva
Zmena štruktúry poistného trhu a zmena podoby poisťovníctva prináša i zmenu prístupu štátu k regulácii poisťovníctva. Podporovanie poisťovacích služieb s ostatnými finančnými službami. Zvyšovanie významu životného poistenia. Využitie nových metód pri predaji poistných produktov. Rast počtu a dôsledkov živelných katastrof a teroristických činov.