Regionální politika státu jako jeden ze základních předpokladů úspěšnosti úsilí o dynamičtější rozvoj národní ekonomiky - Lacina, Karel
Vývoj názorov na regionálnu politiku na európskom kontinente. Postupné vytváranie koordinovanej regionálnej politiky európskych spoločenstiev - všeobecné zásady. Hlavné zásady súčasnej tzv. európskej regionálnej politiky.