Bezbariérový obchod slovenský vývoz do ČR neposilní - Sedlák, Miro
Slovensko a Česko od začiatku r. 2003 fungujú vo vzájomnom obchode rovnako ako členské štáty EÚ medzi sebou. Zrušenie všetkých obchodných bariér s výnimkou kvót na cukor a izoglukózu. Zrušenie zavádzania množstvových kvót na obidvoch stranách. Rôzne názory na odstránenie bariér. Výsledky zahraničného obchodu s ČR sú pre Slovensko dlhodobo nepriaznivé.