Informačné technológie vo svete globalizácie - Majerčák, Peter
Rozširovanie Európskej únie a menej rozvinuté oblasti. Informačné a komunikačné technológie odstraňujú geografické prekážky a umožňujú okrajovým oblastiam prekonávať fyzické prekážky. Špecifické aspekty a výhody, ktoré s lokalitou regiónu súvisia sa budú skôr zdôrazňovať než zanikať. Ilustrácia na nasledovných štyroch prípadoch: 1. Digitalizoavná ekonomika v regiónoch. 2. Prispôsobenie výrobkov a služieb potrebám regiónu. 3. Špecializácia a komplementarizácia. 4. Spolupráca a konkurencia medzi regiónmi.