Dôležitá je kvalita súdu, nie jeho blízkosť - Sedlák, Miro
Potreba vytvorenia legislatívnych podmienok, ktoré by umožnili skrátiť súdne konanie. Ministerstvo spravodlivosti pripravuje optimalizáciu organizácie súdov - zníženie počtu súdov. Odbúranie zbytočnej administratívy. Zavedenie modelu delegačných senátov, ktoré budú mať právomoc presunúť časť agendy. Alternatívne riešenia sporov. Mediácia.