Cesta slovenského bankovníctva k centralizácii 1945-1950 (koncentrácia a špecializácia bánk) - Ryník, Jozef
Vývoj bankovníctva, peňažníctva a úverového systému na Slovensku v rokov 1945 až 1950. Koncentralizácia a špecializácia bánk v tomto období.