Ekonomické a sociálne súvislosti vstupu SR do EÚ - prínosy a riziká Vybrané sociálne súvislosti vstupu
Vývoj zamestnanosti na Slovensku po vstupe do EÚ. Politika zamestnanosti. Faktory rastu miezd. Predpoklad migrácie obyvateľstva za prácou po vstupe do EÚ. Stanovenie prechodných období na voľný pohyb pracovných síl je jednoznačne výhodnejšie pre terajšie krajiny EÚ.