Dobrovoľná forma spolupráce obcí - Tichý, Dušan
Vlastnými kapacitami obce ťažko zvládnu všetky problémy kompetencií. Problematika združovania obecných úradov, založená na dobrovoľnej forme spolupráce. Stimuly pre obce. Spoločné obecné úrady - hlavné prekážky. Kritériá spájania.