V novej poisťovni ostávajú staré záväzky - Záborský, Ján
Pôvodní klienti Allianz poisťovne a Slovenskej poisťovne sa nemusia obávať drastických zmien v poistných zmluvách po vytvorení Allianz - Slovenská poisťovňa (ASP), a.s. Bratislava. Niekoľko stotisíc poistiek neprináša ASP žiadny zisk. Stratové poistky sa objavujú aj v oblasti neživotného poistenia (poistenie domácností). Poľnohospodári musia do budúcnosti počítať s miernym rastom poistného. ASP sa aktívne nezaisťuje.