Evaluation of the financial situation of farms - Jánský, Jaroslav
Porovnávanie finančnej situácie poľnohospodárskych podnikov v Českej republike. Porovnanie finančnej situácie je vykonané u poľnohospodárskych družstiev, poľnohospodárskych obchodných spoločností a u súkromne hospodáriacich roľníkov za roky 1994-2002. Analýza finančných ukazovateľov využíva ukazovatele likvidity, zadženosti, aktivity, rentability a doplňujúcich ukazovateľov zohľadňujúcich produktivitu práce, nákladovosť a pod.