Intellectual capital and talents in agribusiness organisation development - Horalíková, Marie
Ľudské zdroje ako kľúčový faktor rozvoja a konkurencieschopnosti organizácií. Komplexný a systémový pohľad na rozhodujúce zdroje organizácie, včítane ľudských zdrojov, umožňuje koncepcia intelektuálneho kapitálu organizácie. Medzi ľudskými zdrojmi hrajú významnú rolu talenty - ľudia s talentom pre riadenie i tzv projektové talenty. Talenty - nositelia špeciálnych vloh a schopností ako rozhodujúci faktor rastu organizácie. Dielčie sondy realizované v organizáciách agrobyznysu potvrdili význam oboch teoretických koncepcií.