Správa a řízení společností - Nosek, Michal
Redakčne upravený výber zo Zprávy Světové banky o dodržování standardů a pravidel v ČR. Porovnáva dodržovanie pravidiel pre správu spoločností v krajine s pravidlami pre správu spoločností definovanými OECD podľa metodiky Svetovej banky. Prehľad kapitálových trhov a inštitucionálny rámec. Zásady OECD pre správu spoločností. Prehľad dodržovania Zásad pre správu spoločností v ČR. Súhrnné doporučenia postupov. V prílohe - Tabuľka hodnotenia Zásad OECD v ČR, prípady zneužitia správy spoločností v ČR.