Active social policy as a chance for endogenous rural development - Kučerová, Eva
Nutnosť prechodu od pasívnej štátnej politiky k aktívnej sociálnej politike, teda ku konaniu občanov v rámci formálnych (nadácií, spolkov) i neformálnych skupín. Empirický prieskum jednej českej obce, kde sú kvalitatívne sledované jednotlivé sociálne udalosti a aktéri, ktorí participujú na aktívnej sociálnej politike.