Medzinárodný manažment ľudských zdrojov - skúsenosti zo strednej a z východnej Európy - Ferenčíková, Soňa, 1960-
Rozdiely v oblasti manažmentu ľudských zdrojov v oblasti SVE. Cieľ výskumu a metodológia. Pozorovania na regionálnej úrovni. Základný profil ľudských zdrojov. Problémy ľudských zdrojov v skupine miestnych zamestnancov. Problémy vzhľadom na expatriotov. Rozdiely v prístupoch k manažmentu ľudských zdrojov. Rozdiely manažmentu ľudských zdrojov v krajinách SVE v porovnaní s rozvinutými krajinami. USA model manažmentu ľudských zdrojov v porovnaní s európskym a skúsenosť SVE.