K daňovej zaťaženosti v podmienkach Slovenskej republiky a smery jej riešenia - Petrenka, Ján
V daňovej teórii a politike je dôležité správne vypočítať celkovú daňovú zaťaženosť a jej jednotlivé zložky. Na základe týchto výpočtov možno objektívne analyzovať jej dôsledky - ekonomické, sociálne, medzinárodné atď. Prax ukazuje, že takéto výpočty nie sú vôbec jednoduché a problematické je aj ich porovnávanie medzi jednotlivými štátmi.