Cena za prenájom bytov v centre Bratislavy je podobná ako vo Viedni či Prahe - Sedlák, Miro
Trh s prenájmom bytov je v súčasnosti stabilizovaný. Ceny za prenájom sú najmä v Bratislave relatívne vysoké. Od r. 2002 sa aj na Slovensku výraznejšie presadzuje celosvetový trend investovania do nehnuteľností. Bratislava a Košice sú najdrahšie v prenajímaní bytov. Čo je dôležité pri prenajímaní bytu.