Dopad zmien kľúčových sadzieb NBS na klientské úrokové miery z úverov a vkladov - Čársky, Rastislav
Od februára 2000 uplatňuje NBS kvalitatívny výkon menovej politiky prostredníctvom stanovovania kľúčových úrokových sadzieb na jednodňové sterilizačné a refinančné operácie a stanovuje limitnú sadzbu pre štandardný dvojtýždňový REPO tender. Postupné prispôsobovanie sa klientských úrokových sadzieb z úverov a vkladov oficiálnym sadzbám NBS.