Ústava SR zaručuje občanom právo na štrajk - Pauličková, Alena
Štrajk z pohľadu Ústavy SR a zákona č. 2/1991 Zb. o kolektívnom vyjednávaní v znení noviel. Povinnosti odborového orgánu pri štrajku. Kedy je štrajk nezákonný. Oprávnenia zamestnávateľa. Rozdiel medzi štrajkom a výlukou. Pracovnoprávne nároky zamestnancov počas štrajku. Nárok na rodinné prídavky a dôchodkové zabezpečenie počas štrajku.