Neefektívnosť veľkých čističiek vidno už teraz - Hétharši, Július
Na splnenie Smernice Rady 91/271/EHS o čistení odpadových vôd si Slovensko dohodlo dve prechodné obdobia. Do konca r. 2010 budú mať všetky mestá nad 10-tisíc obyvateľov čistiarne odpadových vôd (ČOV). Druhé prechodné obdobie je na vybudovanie ČOV pre obce nad dvetisíc obyvateľov. Otázka financovania.