Tobinova daň - Gonda, Vladimír
Charakteristika Tobinovej dane (James Tobin - nositeľ Nobelovej ceny za ekonómiu v r. 1981). Argumenty v prospech zavedenia Tobinovej dane. Tobinov návrh dlho zostával len v polohe teórie - problémy s prípadnou aplikáciou dane. K návrhu sa nedávno prihlásili antiglobalisti a takto získané peniaze chcú použiť na rozvoj chudobných krajín.