Prechod z pracovnej neschopnosti do invalidity a výpoveď zamestnanca so zmenenou pracovnou schopnosťou - Macková, Zuzana
Zložité situácie v prípade najmä starších občanov, ktorí v prípade dlhodobej pracovnej neschopnosti po vyčerpaní podpornej doby nie sú uznaní za invalidných, resp. čiastočne invalidných, nárok na nemocenské už nemajú. Zamestnávatelia ich často nútia rozviazať pracovný pomer alebo im dajú výpoveď podľa par. 53 ods. písm. c) Zákonníka práce. Prechod z pracovnej neschopnosti do invalidity. Praktické príklady.