Účinky harmonizácie daní Slovenskej republiky a Európskej únie - Staněk, Peter
Potreba reformy daňového systému v SR. Harmonizácia daní s Európskou úniou: oblasť dane z pridanej hodnoty, oblasť spotrebných daní, oblasť priamych daní. Harmonizácia zdaňovacieho základu. Harmonizácia daní a jej väzby na štátny rozpočet. Potreba zdokonalenia rozpočtovej politiky vzhľadom na vstup do Európskej únie.