Ratingy národních ekonomik v roli akcelerátoru globalizačního procesu - Klvačová, Eva
Hodnotenie konkurencieschopnosti národných ekonomík. Najvýznamnejšie multikriteriálne hodnotenia. Charakteristiky výkonnosti ekonomiky. Hodnotenie inštitúcií. Rozsah a kvalita ľudských zdrojov. Poradie celkovej konkurencieschopnosti krajín v rokoch 1998-2002. Poradie krajín podľa efektívnosti fungovania vlády v rokoch 1998-2002. Makroekonomické výsledky a efektívnosť fungovania podnikov.