Globalizace - spása, nebo pohroma? - Malý, Jiří
Obsahové vymedzenie pojmu globalizácia. Globalizácia a liberalizácia. Úloha štátu v ére globalizácie. Úloha medzinárodných inštitúcií najmä Medzinárodného menového fondu pri vzniku a následnom riešení ekonomických kríz. Úloha menových kurzov vo svete s voľným pohybom kapitálu.