Dôsledky implementácie a náklady prevzatia štandardov Európskej únie - Juríčková, Vilma
Náklady podnikov v rámci integračného procesu budú spojené s prevzatím regulačných mechanizmov Európskej únie - acquis communautaire. Najväčšie náklady predpokladá implementácia týchto častí legislatívy: ekologické štandardy EÚ, bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci, pracovnoprávna oblasť a systém sociálnej ochrany, doprava, energetika, agropotravinársky sektor, vnútorná bezpečnosť a ochrana vonkajšej hranice EÚ.