Lombardini chce prvý zisk motorárne vychutnať sám - Velecký, Milan
Jediným vlastníkom DMD Lombardini by sa mal stať taliansky výrobca motorov. Spoločnú cestu si Taliani a Slováci zvolili v r. 2000. Nadviazali na licenčný program bývalých ZTS Martin. Orientácia na novú výrobu - výroba motorov.