BP potvrdil trend výpredaja ruského priemyslu - Hirman, Karel
British Petroleum (BP) prináša Rusku najväčšiu zahraničnú investíciu v jeho novodobej histórii. Spolu s ruskými podnikateľskými skupinami parafoval vznik tretieho najväčšieho ruského ropného koncernu. Finančný podiel, ktorý zaplatí BP. Transakcia sa však mediálne označuje ako výpredaj ruského ropného priemyslu.