Pre ÚĽUV je štát nielen prínosom, ale i príťažou - Jesný, Martin
Ústredie ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV) má prejsť transformáciou. V priebehu mesiaca má byť známa nová štruktúra štátnej podpory tradičnej výroby. Na pôvodné poslanie ide pre ÚĽUV čoraz menej štátnych prostriedkov. Riziko zániku niektorých remesiel. ÚĽUV si žiada väčšiu samostatnosť.