Nezávislosť všeobecného súdnictva na Slovensku - Gavalec, Miroslav
Analýza nezávislosti súdnictva z pohľadu sudcov všeobecných súdov. Objasnenie pojmu nezávislosti súdnictva. História a vývoj nezávislosti súdnictva. Nedostatky nezávislosti slovenského súdnictva podľa kritérií EU. Viaceré úrovne garantovania nezávislosti súdnictva v medzinárodnom meradle. Pokračovanie v ďalšom čísle.