Slobodný pohyb osôb - základné informácie o obsahu negociačného procesu - Gajdošová, Ľubica
Slobodný pohyb osôb je jedna zo štyroch základných slobôd garantovaných Zmluvou o EÚ. Vzájomné uznávanie odborných kvalifikácií. Občianske práva. Slobodný pohyb pracovníkov. Bilaterálne dohody o vzájomnom zamestnávaní uzatvorené s členskými štátmi EÚ. Koordinácia sociálneho zabezpečenia.