Reforma je najprv o prežití systému, až potom o výške dôchodku - Záborský, Ján
Koncepcia dôchodkovej reformy. Tri piliere dôchodkového zabezpečenia - priebežný, kapitalizačný a dobrovoľný. Význam a charakteristika druhého piliera. Vek vstupu do kapitalizačného piliera. Problematika veku odchodu do dôchodku. Tretí pilier (dobrovoľný) už funguje - životné či doplnkové dôchodkové poisťovne (DDP). Otázka financií.