Aj v ústave má právo na štrajk svoje "ale" - Beer, Gabriel
Ústava SR o štrajku. "Právo na štrajk sa zaručuje. Podmienky ustanoví zákon". Právo a zodpovednosť. Medzinárodná organizácia práce (MOP) delí štrajky na: pracovné, odborové a politické. Každý štrajk je v podstate malou revolúciou. Štrajk a právo.