Reálná konvergence - předpoklad plynulé integrace do Evropské unie - Vintrová, Růžena
Pozícia Českej republiky v ekonomickej úrovni. Vývoj HDP v EÚ a v krajinách strednej a východnej Európy. Vybavenosť fixným kapitálom, miera investícií a národných úspor. Produktivita práce, jednotkové pracovné náklady a konkurenčná schopnosť.