Mají ceny ropy vliv na hospodářský růst? - Hevler, Otakar
Vývoj ceny ropy v druhej polovici 20. storočia. Negatívny vplyv rastúcej ceny ropy na tempo rastu HDP v USA. Definície ropného šoku. Vplyv politicko-vojenských udalostí na svetovú produkciu ropy.